Nove Holding
Новини

03.12.2013

Започна гласуването за избор на Спортист на годината, отбор на годината и спортист с увреждания на годината


Започна гласуването в 56-та анкета за избор на Спортист на годината и в 5-та анкета за избор на отбор и спортист с увреждания на годината

До 13.12.2013г., включително, на официалния уеб сайт www.sportistnagodinata.bg действащите спортни журналисти могат да дадат своя глас в електронен вид.


Всеки участник има право да гласува за 10 спортиста. Този, вписан на първо място, получава 10 точки; атлетът на второ място – 9 точки; на трето място – 8 точки; на четвърто място – 7 точки; на пето място – 6 точки; на шесто място – 5 точки; на седмо място – 4 точки; на осмо място – 3 точки; на девето място – 2 точки; и на десето място – 1 точка.

В категорията за определяне на Спортист на годината на България 2013 г. можете да гласувате за:
- спортист от индивидуален спорт;
- самостоятелен спортист от който и да е отборен спорт;
- отбор, чийто състав е с равностойни състезатели.

В категориите за спортист на годината с увреждания и отбор на годината се гласува само за един състезател или отбор, който получава 10 точки.


Крайното класиране в анкетата се определя от сбора точки, които е получил всеки от номинираните.


От 2008 г. анкетата се провежда онлайн. Имената, населеното място и медията на всеки регистриран за участие спортен журналист се публикуват в самостоятелен раздел “Участници”, с цел максимална прозрачност и най-вече – коректен в професионално отношение вот, което гарантира достоверност и качество на анкетата.

По същите причини участието в анкетата изисква два отделни етапа на регистрация, с което се правят проверки и се гарантира максимална автентичност на участника в анкетата. Благодарим на всички журналисти за търпението, което проявяват, преминавайки през тази регистрация!

Отново е активна опцията под списъка с участниците в анкетата “Съобщи за нередност”, в случай, че някой забележи регистрация на лице, което не е спортен журналист или неправомерно се представя за такъв.


За улеснение на участниците в анкетата, традиционно се публикува справка за спортните постижения през годината, изготвена от БТА, по поръчка на Нове АД Холдинг. Справката е с данни до 1.12.2013 г..


Тя ще се допълва периодично от БТА, на база нови постижения. Всеки спортен журналист, който смята, че има липси в справката може да ни изпраща допълнения. Важно – справката не е класация!


В категория “Анкета”, раздел “Етапи” и раздел “Регламент” на официалния сайт, е публикувана цялата необходима информация и правила за участие.Очакваме Ви!