Nove Holding
Новини

29.11.2013

56-та церемония Спортист на годината ще се проведе на 16 декември. Издание, пълно с юбилеи


56-та церемония по награждаване на Спортист на годината на България, организирана от Нове АД Холдинг, ще се проведе на 16 декември, от 13.30 часа, в Централен военен клуб.

От 1994 г. Нове Холдинг е притежател на правата върху организацията и провеждането на най-представителната анкета и церемония и тази година е 20-та, юбилейна за Нове Холдинг като организатор и домакин.

 

По традиция, част от церемонията е и в. Труд, който връчва награди на тримата най-достойни треньори на годината, определени от анкетата, която тази година е юбилейно 30-то издание по ред.

 

Малък юбилей отбелязват и двете категории, част от новата история на анкетата, които Нове Холдинг въведе преди 5 години - Отбор на годината и Спортист с увреждания на годината.

 

За първа година Нове Холдинг реши да не излъчва церемонията директно по телевизия. Така, заедно с обедния формат на награждаването, дава равни права на всички медии да отразяват събитието по начин и с времетраене избрани от тях, без ограничения.

 

Официалното допитване до спортните журналисти ще се проведе в периода 3.12-13.12.2013 г. в уеб сайта http://www.sportistnagodinata.bg.

Имената на номинираните спортисти и отбори няма да се обявяват предварително. Така ще се запази в тайна вота на българските журналисти до последния момент и ще се създаде истинско положителното очакване.